Szombathelyen választották meg az Év Fagylaltját

BZ 2019-05-23 20:00:00.000000
Szombathely bebizonyította, hogy hétköznap is képes megtölteni a Fő teret, ha megfelelő programot rendeznek.

Ahogy azt korábban megírtuk, csütörtökön az ország legjobb cukrászai gyűltek össze a Szombathelyi Fő téren, hogy megmérkőzzenek az Év Fagylaltja címért.

A kísérőprogramok során meg lehetett nézni, hogy készülnek a fagylaltok, sőt, kóstolni is lehetett, aki váltott fagylaltjegyet. Jól jellemzi az érdeklődést, hogy időnként rövid időre fel kellett függeszteni a jegyek kiadását, mivel akkora sor tömeg gyűlt össze a sátorban, hogy onnan kilógva is több tíz méteren át álltak sorban a hideg finomságokért az emberek.

Megérte-e beállni a kilométeres sorba?

Erre azt kell mondjam, hogy határozottan igen! A sajtó- és közönségzsűri tagjaként végigkóstolhattam mindent. Eleve rajongok mindenért, ami édes, de jó volt látni, hogy a csoki-vanília-puncs aranyhármason túl is bőven van élet.

A cukrászok elképesztően ötletes tégelyekkel készültek, néha szokatlan, néha kifejezetten bátor ízkombinációkkal.

A pontozásnál figyelembe vettük az íz mellett az állagot és a tégely dekorációját is.

A személyes kedvenceim között volt az “Ábrándos homoktövis bodzával”, a “Kecskesajt fagylalt fügelekvárral és dióval”, valamint a “Te + Én” fantázianevű kétízű finomság is, de az “Il re dei Piemonte” nevű fagylalt is intenzív ízélményt nyújtott.

A közönségdíjas fagylalt végül Sztaracsek Ádám rozmaringos fehér csokis vilmoskörte fagyija lett. A komáromi cukrász neve ismerősen csenghet, ő ugyanis a tavalyi Ország Tortája megalkotója.

A szakmai zsűri több kategóriában is díjazta a versenyző fagylaltokat. Az alapanyaggyártók és forgalmazók közt Vladucz Péter Liberte nevű fagylaltja győzött, a mentes kategóriában ugyanitt Gangel András Pisztácia parajd fűszerével nevű fagyija nyert, mindketten Budapestről érkeztek.

Az év cukormentes fagylaltját az újfehértói Pokoraczki Ágnes készítette: illatos birs fekete ribizlivel

A legrangosabb díjat, ami az Év Fagylaltja címet viselheti, az Il re dei Piemont, azaz a Piemont Királya nevű fagylalt kapta.

Alapja piemonti mogyoró, amit tonkababos feketeszeder-öntettel készített el a győztes cukrász, a nagykanizsai Wilhelm Dávid.

Az Év Fagylaltja versenyt több mint húsz éve megrendezik, azonban most először szerveztek köré fesztivált. Személy szerint nem bánnám, ha Szombathelyen ebből hagyományt teremtenének…

Szólj hozzá!

Egy szombathelyi covidos beteg halála után 9 nappal tudta csak meg a család, hogy mi történt

Ez is csak annak volt köszönhető, hogy a családtagok rendíthetetlenül hívták a kórházat. Az önkormányzat már elhamvasztásra küldte az elhunytat, amire a hozzátartozók egyáltalán tudomást szereztek a gyászhírről.

A SÁRVÁRI POLGÁRMESTER A TERVEZETT MUNKÁSSZÁLLÓRÓL: HANGULATKELTÉS!

Kondora István azt mondja, olyan megoldást terveznek, amely mindkét fél számára megnyugtató lesz.

ALMAFA NŐJNAGYRA
valami lófasz

valami lófasz bf

sfsdfsdfs

dfgfdgdf

qwe

eqwe

aaaaaa

aaaaaaaaaaa

Ezeket az alkatrészeket fogják Szombathelyen gyártani az elektromos autókba

Ha elektromos autót vennél a jövőben, ezen komponensek készültek a városodban

Már a tévécsatornákon is azt üzenik, hogy maradjunk otthon

Az üzenet főleg a csatornák logói mellett jelenik meg.

asd

asd

test67

test67